畢業以後


時間運行速度非常快,突然我快畢業了。我覺得很高興喔因為大概兩年念書。在成大念書又困難又累。 所以能參加畢業是一個好事情。不過時間不多了、感覺越來越難以離開台灣。台灣嘛、人很客氣、東西我習慣了所以都好吃、 天氣也舒服。我可以住在台灣到9月6日所以畢業以後還有一個月空。我打算搬家住在台北一般觀光一般找工作。我很愛台北因為有很多地方能出去玩。可是我不喜歡一個是請、台北物價比台南物價高很多。

其實兩個方法長留在台灣。第一個就是申請念博士可是我對念書酸了。另外一個是申請工作在台灣。我聽說最近找工作在台灣不容易。而且我是外國人、講國語不太好。要看找到工作的話才能長留在台灣。我上網在1111.com.tw和104.com.tw看看有沒有空。我對一些公司有趣所以我想試試申請工作。

如果申來申還是去申請不到的話我就回印尼。印尼也不錯耶、雖然工薪不太高可是生活費也不高。我就是不喜歡在印尼環境很亂、交通又不方便又常常塞車。不過印尼也有很多漂亮的地方、好吃的東西、還有很多好朋友。要看在哪裡有機會就工作在哪裡。對我來說印尼根台灣都真棒。

100年5月25日,白天

About Andre Puja Oktora

I am a Civil Engineer specialist in underground structure as well as bridge design. I love travelling. My dream is to step my feet in all continents before 40.
This entry was posted in Chinese, Experience, Indonesia, Taiwan and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to 畢業以後

  1. Indra says:

    Ko bagi tips ama share pengalaman nyari kerja di Taipei dong… hehehe😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s